U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
1951-08-06 PERS De Gentenaar WETTHRA een TOPPRESTATIE

1951-08-06 PERS De Gentenaar WETTHRA een TOPPRESTATIE

Succesvolle Galaopvoering van het Godsdienstig Massaopenluchtspel “Wetthra” te Wetteren

WETTRHA 1948    …     EEN SUCCES. 

WETTHRA 1951     …     EEN *TOPPRESTATTE

Het Massaspel WETTRHA dat 1948 een reeks succesvolle opvoeringen gekend heeft, dat meer dan 20.000 toeschouwers naar de mooie Oost-Vlaamse Gemeente heeft gelokt, zette op Zondag augustus 1951 zijn tweede reeks opvoeringenin met een Gala-opvoering, vereerd met de aanwezigheid van talrijke geestelijke en wereldlijke personaliteiten en minstens 8000 toeschouwers. 

Wij kunnen getuigen, van bij de aanvang van onze reportage, dat Wetthra uitgegroeid is tot een topprestatie, tot een unicum in het amateurtoneelwezen in Viaanderen en wellicht ver daar buiten, en dat dank aan de stuwkracht van het inrichtend comité, met aan het boofd de onvermoeihare en sympathieke heer burgemeester Duchâteau en zijn schaar onvermoeibare en offerende medewerkers, onder de begeesterende leiding werkend van de grote Vlaamse artistregiseur Meester Staf Bruggen; Wetteren heden de kroon zetten zal op alles wat we tot nog toe zagen inzake openluchttoneel

    Een Receptie ten stadhuize

    Een woord nog : Dank … Dank …