U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
1948-08-06 PERS t’reklaamblad : Wetteren blijft niet ten achter…

1948-08-06 PERS t’reklaamblad : Wetteren blijft niet ten achter…

Historisch massaspel Wetthra

 

De actieve burgemeester Du Chateau onderschat niet de opvoedende waarde ener cultuurprestatie. Daarom gaf hij ’t feestcomité opdracht dit jaar uit te pakken met een artistiek hoogstaand initiatief, dat onder de wakkere impuls van Dr Jaak Wouters ontstond in het ontwerp van een historisch massaspel. 

Het openluchtspel Wetthra dat berust op historische gegevens van Drs Marcel Daem en toneelmatig bewerkt werd door Etienne Daem verhaalt de geschiedenis van Wetteren van het jaar 630 af tot heden toe en staat in logisch verband met de geschiedenis van Gent en het land van Dendermonde.

Aldus opgevat kan de opvoering er machtig veel toe bijdragen om het volk zijn eigen geschiedenis te leren kennen en waarderen zodat het een stap nader komt tot het ware begrijpen der nationale lotsbestemming. 

Oner erevoorzitterschap van burgemeester Du Chateau werd een comité gesticht, dat met de organisatie van het spel belast werd.