U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
1992-02-17 Gaston en Rolf: de regisseurs van WETTHRA

1992-02-17  Gaston en Rolf:  de regisseurs van WETTHRA zullen het te spelen stuk voorstellen

  • Aan alle auteurs van WETTHRA
  • Aan de leden van het REGIE-TEAM
  • Aan de leden van vzw FEESTKOMITEE WETTEREN

 

1992 De teksten voor “Wetthra 92” worden lichtjes herwerkt door Gaston van der Gucht en hij past tevens het scenario en de regie aan de huidige technologische mogelijkheden aan. Gaston kiest ervoor om de uitbeelding van de Twintigste Eeuw te herwerken. Hij heeft een extra tafereel gewijd aan de grote textielstaking van 1907 bij Beernaerts, dat het vroegere negende tafereel (Het Koninkrijk der Nederlanden (1815) Koning Willem van Oranje te Wetteren (1829) vervangt. Hier staat onze gemeente symbool voor de strijd van de ontvoogding van de arbeiders. Voor het eerst willen de arbeidsverenigingen gehoord worden door de fabrieksbaas. Wetteren schrijft geschiedenis. “

Ook het tiende tafereel (Het Koninkrijk België (1830) Wetteren ontvangt zijn eigen wapenschild van Koning Leopold I (1851) en het elfde vervangt hij door twee taferelen die de beide Wereldoorlogen en de vrede erna evoqueren en de intrede van Wetteren in Europa wordt de nieuwe apotheose”

 

Het aflezen van de namen van de gesneuvelden en de zes politieke gevangenen en het gelijktijdig opkomen van in purper geklede meisjes met witte kruisen wil de toeschouwers raken in het hart.

De apotheose brengt hulde aan de werkkracht van de Wetterse mensen , aan handel, nijverheid en tuinbouw. Hier wordt vooral een link gelegd naar de toekomst: Wetteren in Europa 1992!

 

Er zijn in 1992 dus geen twaalf taferelen meer, maar slechts elf.

 

Aan de aanwezigen zal de herwerkte tekst van het spel aangeboden worden…

Het REGIE-TEAM …

Script-medewerkers: Liselotte Verstraeten, Daniël De Mol

 

Organisatie vzw Feestkomité Wetteren”

 

1992-06-01 Starten de repetities

 

1992-08-14 - 23  zeven  opvoeringen

 

Kaarten kosten 500-1000 frank.

Er is ook samenwerking met AVS. Dit regionaal televisiestation promoot via haar kanaal Wettra en staat ook in voor de opname van Wetthra op videocassette. Het feestcomité verkoopt die cassette na de opvoeringen tegen de prijs van 700 frank.

 

T shirt met gouden opdruk WETTHRA is te koop aan 450 BEF