U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
van der Gucht Gaston

van der Gucht Gaston

van der Gucht Gaston en Wetthra : De tijd wist veel fouten uit.

1989 in  het boek van de 'vrienden van Wetthra'.  Gaston van der Gucht :

Beginnen, man ! Maar beginnen was voor Steven duizend keer moeilijker dan fantaseren. Gelukkig was daar een klubje heemkundigen die onder leiding van Stevens broer, Marcel (veel nuchterder dan Steven) en met o.a. Dr. Wouters, en ik weet niet meer wie nog meer, een stramien hadden uitgedokterd waarin, naar de ,,Geschiedenis van Wetteren", door Broeckaert en De Potter - waarvan ik een exemplaar gevonden had onder de spinnewebben bij Adeline Taragola - de hele geschiedenis van Wetteren in twaalf schuifies kon worden verdeeld. Later zou het groepje zich rond Marcel Daem uitbreiden, in het vooruitzicht van de opvoering van Wetthra

Er werkten nog niet zoveel mensen aan Wetthra. Er waren natuurlijk de heemkundigen, die het initiatief genomen hadden en die de teksten op hun historische waarde napluisden. Maar die mensen beperkten hun medewerking tot het opstellen van het stramien van de twaalf taferelen en het controleren van de teksten. Er groeide ook een beetje onenigheid tussen die mensen want Wetthra was een kind van vele vaders. Maar veel werk bleef bij ons drieën, Marcel, Steven en ik. Wij zagen elkaar dagelijks. We hadden zoveel te overleggen !

Het is allemaal veertig jaar geleden. Willy, Steven, Henri, Dr. Wouters zijn dood. Marcel Crombeen en Marcel Daem zijn verhuisd. Marcel Crombeen heeft mij nadien altijd de indruk gegeven een beetje teleurgesteld geweest te zljn in Wetteren. Waar halen mensen soms hun teleurstelling ? En Marcel Daem ging heel waarschijnlijk omwille van zijn werk als heemkundige in Gent wonen. Ik weet dat niet. Maar al die kernleden zijn weg. De banken naast mij zijn allemaal leeg. Van de kern ben ik alleen overgebleven.